2017-04-22

Föld Napja; Helyi Termék és Kézműves Piac; Kézműves programok

2017. április 22-én (szombaton) a Medvehagyma Ház sem feledkezik meg a Föld Napjáról, így aki ellátogat hozzánk érdekes ásvány- és kőzettani bemutatón, valamint öko-kézműves foglalkozáson is részt vehet látogatóközpontunk falai között! 

Az egész napos programon szeretettel várják azokat a kicsiket és nagyokat, akik szívesen megismerkednének a Földünket alkotó megannyi fontos és érdekes földtani elemmel, szívesen megnéznék a látogatóközpont teljes ásvány- és kőzettani készletét és kíváncsiak azok keletkezésének körülményeire, előfordulási helyére, valamint napjainkban történő felhasználási módjára! És ez még nem minden, a Medvehagyma Házban ugyanis mammutcsont, cápafog, sőt dinoszaurusz lábnyom is látható lesz!

Emellett nem csak a Földünket alkotó fontos földtani elemekkel és a nálunk található őslénytani leletekkel ismerkedhetnek meg a hozzánk látogató gyerekek, hanem az öko-kézműves foglalkozásokon azt is megtudhatják és megtapasztalhatják, miként lehet egy egyszerű üdítő italos vagy tejes dobozból pénztárcát varázsolni pillanatok alatt. Ehhez mindössze annyit kérnek a szervezők, hogy aki tud, a foglalkozásra hozzon magával egy tetra pack-os dobozt! Az öko-kézműves foglalkozáson elkészült alkotásokat a gyerekek természetesen magukkal vihetik majd!

És ezzel még nincs vége, a Medvehagyma Ház előtti területen ugyanis ismét megrendezésre kerül a hagyományos Orfűi Helyi Termék és Kézműves Piac, melyen az orfűi és környékbeli termelők portékáit tekinthetik, valamint vásárolhatják meg az érdeklődők 10 és 17 óra között.

Az ásvány- és kőzettani bemutatónak és az öko-kézműves foglalkozásnak külön térítési díja nincs, mindössze az ökoturisztikai látogatóközpontunkba szóló belépőjegyet kell megvásárolnia azoknak, akik szeretnének részt venni a programokon.

További információ programjainkról a medvehagymahaz.orfu@gmail.com e-mail címen, valamint a +36 30/990-3828-as telefonszámon kérhető! Sok szeretettel várunk mindenkit!