EFOP-1.2.1-15-2016-00275 – Védőháló – A család társadalmi szerepének megerősítése Orfű térségében

Kedvezményezett neve: Orfűi Turisztikai Egyesület
Támogatott projekt címe: VÉDŐHÁLÓ – A család társadalmi szerepének megerősítése Orfű térségében
Projekt azonosító: EFOP-1.2.1-15-2016-00279
Szerződött támogatás összege: 39.999.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt befejezési dátuma: 2019. 05. 01.

A Orfűi Turisztikai Egyesület közel tíz éve, 2008-ban azzal a céllal, hogy szervezeti keretet teremtsen a lokális Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) Szervezet létrejöttéhez. A TDM-ek új lehetőséget jelentenek a turizmusban, hiszen az alulról jövő kezdeményezés garantálja a helyi szereplők bevonását (szolgáltatók, lakosok), a menedzsment dolgozói pedig a szakértelmet adják a kezdeményezéshez. Az Orfűi TDM Szervezethez 4 település a tagja, a központ Orfű mellett Abaliget, Husztót és Kovácsszénája. A szervezetünk az elmúlt évek során megújította a térség arculatát (ezek között pl. elkészítette kiadványait, promóciós anyagait, Orfű új honlapját), továbbá a turisztikai irodáival segíti az idelátogatókat információszolgáltatással, szállásfoglalással és helyi termék árusítással.

Az Orfűi Turisztikai Egyesület ismert a helyiek körében, az az elmúlt években elismertséget szerzett a térségben. Ma már kijelenthetjük, hogy meghatározó turisztikai szereplő a térségben, amelynek szervező ereje rendkívül erős. A szervezetünk által létrehozott rendezvények népszerűek mind a helyiek, mind a távolabbról Orfűre jövő látogatók körében.

Az Orfűi Turisztikai Egyesület az elmúlt 6 évben megalapozta elismertségét a térségben. Ma már kijelenthetjük, hogy meghatározó turisztikai szereplő a térségben, amelynek szervező ereje rendkívül erős. A Szervezet által jegyzett rendezvények rendkívül népszerűek mind a helyi lakosság, mind az Orfűre látogatók körében. A rendezvények során külön figyelembe vesszük a hátrányos helyzetűek bevonását programjainkba. Tevékenységünk legfőbb célcsoportjai, és az Orfűre látogató a kisgyermekes családok jelentik, és számukra számos ingyenes foglalkozásokat biztosít a szervezet. A Védőháló projekt során vállaljuk, hogy célcsoportként családalapítás előtt álló fiatalok (köztük a nők és fiatal lányok), a már gyermekes szülők és a sajátos helyzetben lévőknek nyújtunk szolgáltatások. Olyan programokat és rendezvényeket is nyújtunk, ahol a család minden tagja, az unokától a nagyszülőig közösen részt vehet. A szervezet a tréningeken, workshopokon, és tanácsadáson keresztül olyan témaköröket adnak a célközönség számára, mint a családi életre nevelés, életvezetés, konfliktuskezelés a családban, gyermekgondozás és gyermeknevelés, családi és közösségépítő programok. Ezeken kívül tanácsadást fogunk nyújtani a különböző nehézségekkel küzdő családosoknak (pl. egyszülős családok, sokgyermekes családok vagy fogyatékkal, betegséggel élő gyermeket nevelők). A csoportos alkalmainkkal több száz résztvevőt, a tanácsadásainkon több mint száz főt fogunk segíteni.

A projekt időtartama során létrehozott programokon igyekszünk elősegíteni egyfajta generációs közeledést azzal, hogy több korosztály vehet részt rajtuk építeni, így ezen célnak megfelelő rendezvényekkel és workshopokkal kívánjuk kiegészíteni szakmai programjainkat.

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani Kor-Társ-Híd 10 órás című workshopunkat, ami 2019. 04. 29.-én kerül megrendezésre:
Felhívás_Kor-társ-híd

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani tanácsadás a fogyatékkal élő gyermekkel vagy családtaggal rendelkező családok számára 10 óráscímű tanácsadásunkat, ami 2019. 04. 29.-én kerül megrendezésre:
Felhívás_Tanácsadadás fogyatékkal élő gyermekkel 10 órás

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani tanácsadás a krónikus beteg gyermekkel vagy családtaggal rendelkező családok számára 10 órás című tanácsadásunka, ami 2019. 04. 30.-án kerül megrendezésre:
Felhívás_Tanácsadadás a krónikus beteg gyermekkel 10 órás

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani tanácsadás a sajátos nevelési igényű gyermeket nevelők számára 10 órás című tanácsadásunkat, ami 2019. 04. 30.-án kerül megrendezésre:
Felhívás_Tanácsadadás sajátos nevelési 10 órás

Szeretettel várjuk Önöket!