Fejlesztések a Compass Sailing Clubnál

A VP6-19.2.1.-60-16-21 kódszámú felhívás „Helyi fejlesztések támogatása„Orfűi Vitorlás Iskola (OVI) továbbfejlesztése” elnevezésű pályázathoz kapcsolódóan a Compass Sailing Club tovább fejleszti a eszközparkját.

A Compass Sailing Club Egyesület célja, hogy újra életre keltse a Pécsi-tavon a vitorlás utánpótlás nevelést. A korábban nagy hagyományokkal bíró táborok olyan fiatal tehetségek kinevelésében játszottak szerepet, mint Székely Antal, aki a szöuli olimpián is részt vehetett. Az utánpótlás nevelés biztosítására a Compass Sailing Club Egyesület táborok, workshopok, szakmai programok biztosítását tűzte ki célul, amelyhez kereteket az Orfűi Vitorlás Iskola (OVI) biztosít. Az immár évek óta zajló táborokban számos gyermek és felnőtt sajátíthatta el a vitorlázás alapjait.

A projekt célja az Orfűi Vitorlás Iskola (OVI) továbbfejlesztése volt infrastrukturális beszerzéssel: 1 db Laser Bahia típusú felnőtt oktató hajó (nem motoros) és 1 db fényképezőgép beszerzése.

Jelen pályázat az Orfűi Vitorlás Iskola (OVI) továbbfejlesztéséhez szükséges felnőtt oktatóhajó beszerzésével járult hozzá, amely segítette a Pécsi-tó vízi sport és aktív turisztikai profiljának bővítését. Emellett beszerzésre került a projekt keretein belül egy félprofesszionális fényképezőgép, amellyel a vitorlás oktatásokon, eseményeken készíthet  fotódokumentációt a szervezet promóciós céllal.

A projekt részeként D típusú projekttábla került kihelyezésre az Orfűi Vitorlás telep területén.