Garai Pince

A birtok története:

A Garai Pince 2013-ban talált otthonra egy gyönyörű, 1886-ban épült sárközi présházban, a szekszárdi borvidéken található Nyéki-hegyen. Több mint tíz éves, számos díjjal jutalmazott hobbiborászat után végre lehetőség nyílt saját szőlőtermesztésre és a kézműves borok előállításának technológiai fejlesztésére. A pincét körülölelő 2 hektáron elterülő szőlőt kézzel szüreteljük, és körülbelül 3 hektárnyi szekszárdi területről vásárolt szőlőt dolgozunk fel. A szekszárdi borvidék jellegzetes vörösborai mellett, fehér és rozéborokat is készítünk, így minden évben több mint tíz fajta borból kóstolhatnak vendégeink.

Vendégfogadás és egyéb szolgáltatások:

Borteraszunkon 50 főig várjuk kedves vendégeinket, házias ételekkel, borkorcsolyákkal. Vendégházunk 6 főnek kínál szállást.

További gondolatok a birtokról:

Egyedi, megkülönböztető jegyünk, hogy mi vendéglátással egybekötve, borvacsorával, a borász saját előadásával kísérve egy régi présház keretei között próbáljuk kiszolgálni a vásárlói igényeket. Minden palack bor a szürettől az eladásig többször átment a borász kezén. Ezt a borkóstolók, dűlőtúrák során részleteiben is megismerhetik vendégeink. 2018-ban készült el új pinceágunk, ahol új, hórdós tételeinket immár nagyobb csapat is kóstolhatja.

Forrás: https://borespiac.hu/boraszatok/garai-pince/