Vasárnap kerékpáros verseny lassítja a forgalmat a Pécsi-tó körül

A Zengő Sportegyesület és a Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség 2022. május 15-én (vasárnap) a Pécsi-tó körül egész napos országúti kerékpáros versenyt rendez. A Rajt-cél helye a Dollár úton, az AquaPark parkolója előtt lesz.
A verseny a tó körül, az óra járásával megegyező irányban kerül megrendezésre, ezért május 15-én reggel 8:00 h-tól 17:30 h-ig egyirányúsítás lép életbe, melyet KRESZ táblákkal jelezzük, valamint a rendőrség és a polgárőrség közreműködésével betartatunk a balesetmentes verseny, a versenyzők testi épsége és a gépjárművel közlekedők védelmében!
A verseny főmezőnye után, a záró rendőrautó mögött a járműforgalom a verseny menetirányában megengedett, a mezőnytől leszakadó kerékpárosok kikerülése engedélyezett, de a nagyobb bolyok megelőzése TILOS! Kérjük, hogy az egy-egy kerékpáros kikerülését akkor hajtsák végre, ha a kerékpáros a jármű szélárnyékába biztosan nem tud beállni és tiltott előnyhöz jutni.
Kérjük, hogy amennyiben szombaton halaszthatatlan, időhöz kötött programja van, a megszokott menetidőre számoljon rá 15 percet és ennek megfelelően korábban induljon el!

Kérjük megértésüket és türelmüket!

Sportbaráti tisztelettel:

Prohászka Attila                                                                    Keszericze Zsolt
elnök, SMKSZ                                                                      elnök, Zengő SE
Orfűi Kritérium rendező                                                       Orfűi Kritérium rendező