Routes to Roots

Az Orfűi Turisztikai Egyesület RoutesToRoots elnevezésű projektje az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósult meg 383.502 euró támogatási összeggel, két hazai és két horvát partner együttműködésével.

A program célja a közös kulturális és vidéki örökség felkutatása és fejlesztése a kulturális értékek és hagyományok megőrzése érdekében. A projekt megvalósítása hozzájárul a térség látogatószámának növekedéséhez, valamint bővíti az érdeklődők témával kapcsolatos ismereteit.

A projekt közvetlen célja egy egyedülálló tematikus vidéki útvonal-fejlesztés, mely a közös témán alapuló, egyedileg kevésbé ismert látnivalókat kutatja fel és kapcsolja össze a már meglévő tematikus útvonalakkal, kerékpáros és turistaútvonalakkal, borutakkal és egyéb potenciálisan releváns turisztikai célpontokkal.

A projekt keretében 41 különféle rendezvény, egy pajta felújítás, egy Néprajzi Múzeum kialakítása, egy szoborpark és több, a vidéki térségek kulturális örökségeit vizsgáló tanulmány került megvalósításra a 2020.05.01.-2021.12.31. közötti időszakban.