Tájházak Napja

Közeledünk a téli napfordulóhoz, melynek éjjele a leghosszabb az évben. Ezt követően pedig a fény győzedelmeskedik a sötétség felett, a tudás fényt gyújt a tudatlanság homálya egén. Minden országban ekkor ünnepelnek az emberek. Rengeteg mítosz, hit, és rítus kapcsolódik ehhez a naphoz.
 
Orfű több pontján is rendezvényeket tartunk, melyek péntektől vasárnapig zajlanak majd, melyek során izgalmas előadásokon, koncerteken, túrákon vehettek részt.
 
Közösen ünnepeljük meg a Karácsony közeledtét, majd Pásztorjátékot tartunk az Orfűi Malmoknál, kézműves foglakozásokon keresztül megismerhetitek a régi korok mesterségeit.
 
Felébresztjük az orfűi sárkány szellemét és ahogy megszületik a fény, úgy tisztul meg vele együtt ő is és válik a völgy védelmezőjévé. Egy igazán különleges land-art performance program keretein belül egy szalmasárkány kerül a Pécsi-tó vízére, amit a tisztító tűz erejével meggyújtunk
 
Fényfestéssel borítjuk be a Medvehagyma Házat, ahová Egy csipet Balkánt is becsempészünk, koncertekkel, igazi ropogós malacsülttel, forralt borral.
 
Túrázunk nappal és mivel erre a hétvégére esik a telihold is, túrázunk majd annak csodálatos fényében.
Tartsatok velünk!
 
Helyszín: Orfűi Malmok, Medvehagyma Ház
Időpont: 2021. december 17-19.
 
A programot az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 – Rural routes of common heritage – ROUTES TO ROOTS projektjéből valósítjuk meg