FEBRUÁR – SVÁB GASZTRONÓMIA

 „Sok gombócot a gyomorba, aztán irány dolgozni.” A nádasdi sváb gasztronómia alapját évszázadokon át ez a mottó határozta meg. A mindennapok étele egyszerű, mégis laktató módon készült el, rendszeresen visszatérő alapanyagokból, mint a bab, a dara, a morzsa vagy a káposzta.

A tipikus helyi, sváb ételek a jelenkor gasztronómiájában is visszaköszönnek, az éttermek kínálatában előszeretettel megtaláljuk őket. Azonban a mecseknádasdi vendéglátóhelyek étlapja ennél jóval sokszínűbb és változatosabb. A kiváló olasz ízek, a változatos húsos és zöldséges ételek és a finom sütemények széles választéka megjelenik az étlapokon. A rendezvényekre ellátogatva pedig kóstolhatunk többek között kakaspaprikást házi metélt tésztával vagy sült pisztrángot is.

Forrás: https://www.facebook.com/Rejtozkodoborfalu