Orfű télen is várja a látogatókat!

A Mecsekben számos gyönyörű túraútvonal várja a kirándulókat, amelyek télen varázslatos arcukat mutatják.

Orfűn és környékén pedig egyénileg és szervezett keretek között egyaránt lehetőség van túrákat tenni.

Decemberben számos lehetőség közül választhatnak a természetjárók. Aki szeretné egy jó hangulatú, szervezett túra során, helyiek segítségével megismerni Orfűt, azt szeretettel várja az Orfűi Sportegyesület Túra Szakosztálya 2016. december 10-én 9 órakor az önkormányzat épületénél (7677 Orfű, Széchenyi tér 1.) a falukerülő túrára.

ELO_0027

Fotó: Kálmándy Ferenc

A Medvehagyma Ház és a Mecsek Háza előre egyeztetett időpontokban bárki számára szervez túrákat. Az Orfű Kincsei túra keretében a résztvevők a Medvehagyma Ház tapasztalt vezetőivel ismerhetik meg Orfű turisztikai és kulturális látványosságait, történeti érdekességeit, míg a Mecsek Háza által szervezett erdei túrák alkalmával a résztvevők fél vagy egésznapos túrákat tehetnek a Mecsek erdei útvonalain.

Mindezeken felül egyéni túrák megtételére is lehetőség van Orfűn és környékén. A hagyományos túrajelzésekkel ellátott utakon felül a TDM Szervezet által kitáblázott Sárkány-túra vagy a Desztinációs Körtúra kínálkozik lehetőségként a településre látogató turisták számára.